Ergonomieweb.nl


Als (bijna?) alle producten en diensten en methodes gericht zijn op gebruikers (denk aan de directe gebruikers, maar ook andere betrokkenen bij het product), dan is het ontwerpen hiervan zonder rekening te houden met deze gebruikers erg vreemd.

Ergonomieweb.nl heeft naast informatie/links op gebied van ergonomie, ook een overlap naar gerelateerde gebieden als People-Centered Design/co-design.

Dynamisch

Het web is dynamisch. Dat betekent dat er nieuwe informatie bijkomt en dan andere informatie verdwijnt.
Het doel is om deze website bruikbaar te houden. Mist er een onmisbare link, of werkt deze niet meer, mail deze dan naar

Achtergrond

Ergonomieweb.nl is opgezet door Danielle Vossebeld van d.m.v. design. Naast het maken van een eigen overzicht, is het daarnaast bruikbaar als hulpmiddel voor studenten, ontwerpers en andere ge´nteresseerden.

Danielle Vossebeld is naast zelfstandig ontwerper, ook freelance docent ergonomie en betrokken bij de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie. Als redactielid van het Tijdschrift voor Ergonomie is ze verantwoordelijk voor de rubriek Toegepast, waarin beschreven wordt welk aandeel de ergonomie heeft in het ontwerpproces en daarmee het product.

Ergonomieweb.nl is een initiatief van d.m.v. design