Links

Anthropometrische data

Website met een uitgebreid overzicht van maten van de Nederlandse bevolking, maar ook van andere bevolkingsgroepen. De website bevat ook formules, bruikbaar voor berekenen van percentielen, geschiktheidspopulaties, etc.

Website met overzicht van maten van de Belgische bevolking. Daarnaast een uitgebreid algemeen verhaal over ergonomie, formules, richtlijnen, etc.

Website bevat een overvloed aan informatie over het toepassen van ergonomische kennis in producten. Zeker een aanrader!

Hulpmiddelen

ADAPS

Rudimentaire 3D-software voor ergonomisch evalueren en ontwerpen van producten. Invoer van 3D-producten is mogelijk. Niet state-of-the-art, maar wel gratis te gebruiken!

Organisaties

De Nederlandse Vereniging voor Ergonomie is de belangenorganisatie van ergonomisch Nederland. Leden variŽren van geÔnteresseerden in ergonomie, productontwerpers tot geregistreerde ergonomen.

De Stichting Registratie Ergonomen (SRe) is opgericht om kwaliteitsgaranties te bieden aan opdrachtgevers en cliŽnten van professioneel werkende ergonomen.

'Register ergonomen Nederland' (ReN) is de beroepsvereniging van geregistreerde ergonomen.

Chi Nederland is de Nederlandse vereniging voor Human Computer Interaction.

De Voedsel en Waren Autoriteit is de overheidsorganisatie die de veiligheid van voedsel en consumentenproducten onderzoekt en bewaakt.

Organisatie voor verbeteren van de veiligheid in Nederland. Via hen is ook de eisenwijzer, richtlijnen voor ontwerpers, te raadplegen.

Tijdschriften

Nederlands vakblad op het gebied van ergonomie. Kijk hier ook voor de inhoudsopgave van de laatste uitgave.

People-Centered Design

Onderzoeksafdeling bij Industrieel ontwerpen in Delft op gebied van participatie gebruikers

Overig

Pagina met links naar organisaties en commerciele instellingen op gebied van ergonomie.

Deze website heeft een Usability toolkit, met handige checklist voor onderzoeken. Klik ook eens door naar hun uitgebreide overzicht van boeken.

Ergonomieweb.nl is een initiatief van d.m.v. design